AMSTERDAM & ROTTERDAM

Kanaler og sykler og tulipaner og yrende folkeliv. Ja, Amsterdam er alt dette - men også så mye mer. Som et knutepunkt mellom Europa og resten av verden, lokker den både turister og ‘young professionals’ som vil se hva byen har å by på. Stadig flere aktører tilbyr midlertidige kontorplasser i kreative og kule miljø. Vi var der sist for tre år siden, og nå var det på tide med en ny tur.

Zoku inngang 1.JPG
Zoku resepsjon.JPG
Zoku blomster.JPG
Zoku kjøkken2.JPG

Vi i Driv Design er jo selvsagt mest opptatt av hva som er nytt i butikkverden, og hvilke nye konsepter som skal være med på å prege bybildet fremover.

Så hva er de ekstra gode på her i Amsterdam? Det er særlig to ting vi har merket oss mens vi har trasket gatelangs. Det ene er håndlagde detaljer spesialtilpasset hvert enkelt konsept. Dette kan være seg innfreste detaljer, vindusillustrasjoner, eller spesiallaget innredning.

O My Bag fasade.JPG
O My Bag detalj benk.JPG
Kanariklub2.JPG
Kanariklub1.JPG

Det andre er fasadene. Her ser vi hvor utrolig flinke de er til å gjøre seg godt synlige - og det helt uten hvite LED-lysskilt. Også her må vi nevne detaljrike illustrasjoner i vinduene som gir en fin 3D-effekt.

Turkis fasade.JPG
Wildernis fasade.JPG
 
Ace & Tate 2.JPG
 
Hutspot bakvegg.JPG
Hutspot fargevegg.JPG
Hutspot detalj stativ.JPG
Hutspot oversikt.JPG
Hutspot speil.JPG
&C vindusutstilling.JPG
&C1.JPG
&C varebord varer.JPG
&C2.JPG
&C kaffikopp.jpg
&C disk.JPG

Denne gangen tok vi også toget til Rotterdam, for å se hva som rører seg der. Byen som ble bombet i stykker under 2. verdenskrig, og som i dag har kallenavnet “Manhattan on the Mass”. Her har høye skyskrapere vokst opp av asken og gitt byen et helt annet preg enn andre nederlandske byer. Det er ikke mange år siden Rotterdam ble kalt både kjedelig og treig - men her skjer det mye! Gatekunst, spennende arkitektur, kule butikker og kultur i overflod.

Butikk.JPG
Picnic.JPG
Picnic mat.JPG
Leikeplass Rotterdam 2.JPG

Den knallgule 400 meter lange broen Luchtsingel ligger et par steinkast unna sentralstasjonen, og er delvis finansiert gjennom crowdfunding. Veldig kul!

Rotterdam bru Åse2.jpg
Rotterdam bru.JPG
AM trapp Rotterdam .JPG
Supermercado.JPG
Lilla rom.jpg
AMA bildevegg2.jpg

På gjensyn!